Ви увійшли як Гість | Група "Гості" |  
Меню сайту
Вислови про школу
Точний час
Калькулятор
Відправити СМС
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 151
Відвідування

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 48 49 50 51 52 ... 67 68 »

    21 листопада 2013 року в Києві на Майдані Незалежності почалася масштабна акція протесту в обмін на тимчасове послаблення урядом Миколи Азарова підготовки до підписання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським союзом. До акції протесту приєдналися активісти в інших містах. У ніч на 30 листопада 2013 року бійці спецпідрозділу "Беркут" розпочали силовий розгін протестуючих на Майдані. В результаті розгону були травмовані 84 активісти, в тому числі 17 студентів. Після цього протести набули масового характеру.  Протести і зіткнення між силовиками і активістами тривали до лютого 2014 року. Після масового розстрілу беззбройних людей в центрі столиці тодішній президент Віктор Янукович втік до Росії. За офіційними даними в ході Революції гідності загинули 107 осіб, понад 2,5 тисячі отримали поранення.

 

Просмотров: 328  | Дата: 21.11.2016 | Комментарии (0)

    З 7 по 17 листопада 2016 року у нашій школі пройшла Декада молодого вчителя «Сходинками педагогічної майстерності». Проведені в рамках Декади заходи дали можливість створити в колективі педагогів творчу атмосферу, сприяли дружній і згуртованій спільній роботі дирекції, наставників та молодих спеціалістів, пробудили інтерес до творчості, прагнення досягти кращих результатів.

  Своїми досягненнями поділилися учителі зарубіжної літератури Куриш Марина Сергіївна та Лікар Мар'яна Сергіївна, учитель початкових класів Скидан Ростислава Дмитрівна, вчитель історії Фокшек Віталій Васильович, педагог-організатор Казмірук Світлана Сергіївна, вчитель англійської мови Ремпеля Наталія Василівна. 

  Молоді спеціалісти показали належний рівень методичної підготовки, позитивне ставлення до учнів та прагнення до самовдосконалення. Надзвичайно цікавим та корисним був тренінг «Я крокую до майстерності», який провела заступник директора школи з навчальної роботи Грицюк Надія Павлівна. Цей захід сприяв формуванню у молодих учителів упевненості у правильному виборі професії, розвитку вміння спільно діяти та спілкуватися, стимулював бажання підвищувати свій професійний рівень та активізувати творчий потенціал. На завершення Декади було проведено чергове засідання «Школи молодого вчителя». Молоді спеціалісти та їхні наставники обмінялися думками про проведені заходи, виробили рекомендації, спланували подальшу роботу.

Просмотров: 598  | Дата: 15.11.2016 | Комментарии (0)

    День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця - першого історика Київської Русі, мислителя, ученого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

   Колись цього дня віддавали до школи дітей. Батьки зі школи йшли до церкви та ставили свічку перед образом преподобного, вірячи, що він допоможе дитині вивчитися. Традиційно в День української писемності та мови відзначають найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою.

 В нашій школі в цей день вчителі-філологи проводять з учнями тематичні конкурси, вікторини. Учителі та учні беруть участь у Всеукраїнському диктанті тощо. (Фото можна також подивитися у нашому фотоальбомі)

 

Просмотров: 342  | Дата: 15.11.2016 | Комментарии (0)

   З метою залучення наших учнів до вивчення джерел національної історії, культури, осмисленню себе, своєї особистості як частини великого українського народу 13 жовтня в нашій школі відбулося традиційне свято та спортивні змагання  «Козацькі забави». Дійство присвячувалось Дню захисника України та святкуванню Покрови Пресвятої Богородиці. 

   Переможцями спортивних змагань стали учні 10-11 класів (команда «Козаки») та збірна 7-х класів (команда «Козацький курінь»). Отамани команд Прима Богдан та Грицук Назар. Змагання провели вчителі фізкультури Гаврилащук Дмитро Васильович та Різак Василь Іванович. Сценарій заходів належить вчительці історії Шміляк Аллі Дмитрівні.

    Вітаємо переможців! Справжніми козаками ростете, - захисниками України!

 

Просмотров: 478  | Дата: 18.10.2016 | Комментарии (0)

11 жовтня цього року Дихтинецька ЗОШ І-ІІІ ступенів приймала у себе фестиваль-конкурс дитячої творчості «Перлини гір». Всього у фестивалі взяли участь 32 учасники з 15 шкіл району віком від 9 до 17 років. Конкурс проходив у трьох вікових категоріях. Кожний учасник продемонстрував свої таланти у трьох номінаціях: «Вокал», «Читання», «Хореографія». 

За рішенням журі переможцями стали:

Гран-прі –  Чигрин Василь, учень Путильської ЗОШ І-ІІІ ст.;

І місце – Куриш Інеса, учениця 11 класу Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ст.

Учениця 4 класу нашої школи Євенчук Лілія також зайняла ІІІ місце.

Своїми досягненнями юні виконавці завдячують творчим та завзятим керівникам, які передають вихованцям мистецтво співу, читання, танцю.

 

Просмотров: 657  | Дата: 17.10.2016 | Комментарии (0)

    Увага! З 13 жовтня в нашій школі розпочинається І етап Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін серед школярів. Він триватиме до 26 жовтня. Всі, хто бажає прийняти участь, звертаються до відповідних членів журі або своїх вчителів-предметників. Графік олімпіад оприлюднений на дошці оголошень.

 

Просмотров: 437  | Дата: 12.10.2016 | Комментарии (0)

     Класний керівник 5-Б класу  Матіос Наталія Олексіївна разом з групою батьків 8 жовтня 2016 року організувала поїздку своїх вихованців до м.Хотина та м.Кам’янця-Подільського з метою розширення кругозору, поглиблення знань з  історії та героїчного минулого нашого народу. Вони відвідали величні оборонні фортеці на річках Дністер та Смотрич. Велике враження на екскурсантів справила Хотинська фортеця – місце, де протягом вересня 1621 року у запеклих боях була отримана блискуча перемога над турецьким військом завдяки мужності українських козаків на чолі з гетьманом Петром Сагайдачним. 

  Наступним пунктом поїздки була екскурсія в Кам’янець-Подільську фортецю, яка знаходиться на півострові, утвореному річкою Смотрич. Під час нападів ворога річка загороджувалась греблею і фортеця ставала неприступною. У цьому замку відбував ув’язнення легендарний народний месник, ватажок повстанців Устим Кармелюк. Оглянули цікаву експозицію, яка відтворює події польсько-турецької війни початку XVII ст. та музей міста Кам’янця-Подільського.

Велика вдячність водію нашого екскурсійного

 автобуса Скидану Дмитру Георгійовичу!

 

Просмотров: 451  | Дата: 10.10.2016 | Комментарии (0)

   1 жовтня цього року учні 9-А класу разом зі своїм класним керівником Казмірук Світланою Сергіївною та групою батьків здійснили сходження на вершину українських Карпат - Говерлу. Назва найвищої точки України походить із мадярської й у перекладі означає "сніжна гора". Піднятися на Говерлу вважається досить престижним для учнів нашої школи. До того ж, для такої процедури зовсім не треба бути альпіністом. Підкорення Говерли почалося від спортивної бази “Заросляк”, що знаходиться неподалік Ворохти, в Івано-Франківській області. На вершині Говерли було досить людно. Декілька десятків людей прогулювались по вершині, милувалися навколишніми пейзажами, фотографувалися, встановлювали прапори та співали Гімн України. Щодо прапорів, то тут, крім синьо-жовтого українського, бачили прапори багатьох українських областей та інших європейських держав-сусідів.

 

Просмотров: 559  | Дата: 04.10.2016 | Комментарии (0)

     Наша майбутня зірочка з естрадного вокалу, учениця 7-А класу Дихтинецької школи Тимуш Оленка взяла участь в VI Регіональному фестивалі-конкурсі мистецтв "Джерело надій", який відбувся 1-2 жовтня 2016 року в місті Сторожинець.

   В наполегливій боротьбі Оленка завоювала Диплом фестивалю та кубок за краще виконання пісні. Ювілейний Регіональний фестиваль відбувся під егідою Міністерства культури України, Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації.

Просмотров: 488  | Дата: 03.10.2016 | Комментарии (1)

Просмотров: 383  | Дата: 30.09.2016 | Комментарии (0)

Вхід на сайт

 Реєстрація
Новини ІППО Буковини (RSS)
Визначні дати
flag-ukrainy-animatsionnaya-kartinka-0019 Календар України
Пошук по сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Письменники
Дихтинець на мапі
Архів записів
Дихтинецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
Copyright Inna Na, Michael © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz