Ви увійшли як Гість | Група "Гості" |  
Меню сайту
Вислови про школу
Точний час
Калькулятор
Відправити СМС
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 151
Відвідування

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Листопад » 07

    Мова українського народу – основа єдності всієї держави і духовна гарантія майбутнього. Вона належить до мов великих європейських і світових народів. Ознайомлення інших націй із нашим словом є одним з принципових завдань, які має здійснювати українська держава. Маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед сьогоденням і майбутнім.
День української писемності та мови відзначають щороку 9 листопада. За православним календарем цього дня вшановують пам’ять Преподобного Нестора-Літописця – послідовника Кирила і Мефодія.

   

9 листопада об 11 годині, у День української писемності та мови, українці писатимуть щорічний радіодиктант національної єдності. Проводиться XVIII Всеукраїнський радіодиктант національної єдності Українським радіо з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури. Стати учасником радіодиктанту надзвичайно просто. Окрім бажання, необхідно мати аркуш паперу, ручку, радіоприймач, комп‘ютер, планшет або телефон з виходом в ІнтернетЗапрошуємо всіх охочих долучитися до акції, зібратися родиною, колективом, організувати написання у закладі, де ви працюєте або навчаєтеся. Адже метою радіодиктанту не тільки перевірка своїх знань української мови, а єднання! У нашій школі 67 учнів та 7 учителів взяли участь у написанні радіодиктанту. Молодці!

Шановні українці, утверджуймо рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями та возвеличував Україну й українців. За покликом власного сумління та гідності плекаймо в душі любов до рідної мови!

Вікіпедія: День української писемності та мови
Вірші про мову

 

Просмотров: 270  | Дата: 07.11.2018 | Комментарии (0)

Вхід на сайт

 Реєстрація
Новини ІППО Буковини (RSS)
Визначні дати
flag-ukrainy-animatsionnaya-kartinka-0019 Календар України
Пошук по сайту
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Письменники
Дихтинець на мапі
Архів записів
Дихтинецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
Copyright Inna Na, Michael © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz