Ви увійшли як Гість | Група "Гості" |  
Меню сайту
Вислови про школу
Точний час
Калькулятор
Відправити СМС
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 151
Відвідування

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 67 68 »
Рекомендації для школи

 

Просмотров: 156  | Дата: 17.11.2020 | Комментарии (0)

  Президент Володимир Зеленський підписав Указ «Про оголошення 2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні». Про це було повідомлено на Всеукраїнській конференції для вчителів математики.

«Останні 5 років для усієї освітньої спільноти було очевидно, що в Україні поглиблюється проблема з доступом до якісної математичної освіти. Ми маємо чудові результати з міжнародних олімпіад, і в цьому – величезна заслуга наших вчителів, але, на жаль, більшість дітей почали втрачати мотивацію до навчання. Очевидно, що року недостатньо, аби виправити всі проблеми з нашою математичною освітою. Але ми можемо впровадити найбільш нагальні й потрібні нашим дітям та освітянам новації, а також закріпити думку про те, що математика потрібна всім, бо вона – про наше щоденне успішне і заможне життя в сучасному світі».

ЗАДАЧІ ТУРНІРУ ЮНИХ МАТЕМАТИКІВ БУКОВИНИ

ЗНО З МАТЕМАТИКИ 2021 РОКУ

МІКСІКЕ В УКРАЇНІ

САЙТ ІНСТИТУТУ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

63 ЦІКАВІ ЗАДАЧІ НА МАТЕМАТИЧНУ ЛОГІКУ З РОЗВ'ЯЗКАМИ

Просмотров: 249  | Дата: 09.11.2020 | Комментарии (0)

Радіодиктант 2020: текст диктанту 9 листопада – результати

  Всеукраїнський радіодиктант національної єдності традиційно проходить у День писемності і цього року відбудеться 9 листопада о 9:00. Участь можуть взяти всіх охочі. Відео трансляції та текст радіодиктанту можна знайти у нашому матеріалі.

Де можна слухати радіодиктант?

Його транслюватимуть на "Українському радіо", радіо "Культура", "UA: Першому", всіх регіональних каналах і ютуб-каналі "Суспільного"

 

Куди надсилали диктант? 

Тим, хто хоче перевірити свій диктант на наявність помилок, треба сфотографувати або відсканувати свій текст і протягом 15 хвилин після завершення диктанту надіслати на електронну пошту: rd@ukr.radio Або ж текст можна надіслати на пошту за адресою: м. Київ, вулиця Хрещатик, 26, 01001.

Час для надсилання готового тексту – астрономічна доба

 

                                                  Виклики книжкової ери

  Наприкінці минулого тисячоліття читачі стурбовано запитували: "Невже електронні носії витіснять традиційну книжку?" Але коли Джоан Ролінґ написала "Гаррі Поттера" і її серія романів розійшлася стомільйонними паперовими накладами, це питання втратило свою гостроту.

Сьогодні більш-менш зрозуміло, що електронні носії, принаймні поки що, не створюють кардинальної загрози паперовим книжкам. Проте з’явилися вони не випадково. Гадаю, це Бог так готує нас до далеких мандрівок. Це він підсунув нам ґаджети, щоб ми змогли колись забрати з собою на інші планети свої улюблені книжки, музику, фотографії, картини, — бо як інакше вдалося б це зробити?

Отож доки Ілон Маск ще тільки на півдорозі до інших світів, паперова книжка в безпеці. Однак деякі науковці стверджують, що коли люди нарешті зможуть зачати й народити в космічних умовах нове життя, то таке людське дитя буде схоже радше на знайомий кінематографічний образ "енелятка" — з великою головою, очима на пів обличчя, слабкими м’язами. Для нього, на відміну від нас, такі приємні відчуття, як гортання сторінок, запах паперу, будуть невідомі. І ось, напевно, вже аж тоді й запанує ера електронної книжки.

Але й це не страшно: головне — читати, і не так важливо, з яких носіїв. Бо книжки — це знання й емоції, які, на відміну від щоденного потоку інформації, залишаються з нами надовго.

 

Просмотров: 186  | Дата: 09.11.2020 | Комментарии (0)

Участь у обласному етапі Всеукраїнської експедиції учнівської молоді "Моя Батьківщина - Україна" | Моначинівський НВК

27 жовтня 2020 року проведено районний заочний етап Всеукраїнської експедиції учнівської молоді  «Моя Батьківщина – Україна». Він проводився з метою вдосконалення патріотичного та громадянського виховання підростаючого покоління на традиціях та звичаях народу, залучення молоді до активної діяльності з вивчення історичної та культурної спадщини, історії рідного краю, ознайомлення з географічними, геологічними,  етнографічними, культурними та історичними заповідниками та видатними, цікавими людьми Путильщини.

Журі районного заочного етапу Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» відзначило, що учасниками була проведена змістовна краєзнавча дослідницько-пошукова робота.

 

Представлені роботи підтверджені фотоматеріалами, ксерокопіями документів, схемами, діаграмами, мультимедійними презентаціями. Журі конкурсу визнало переможцями районного заочного етапу Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» та нагородити грамотами сектору освіти Путильської райдержадміністрації в секції «Духовна спадщина мого роду» наступних учнів нашої школи:

ІІІ місце –  Поляк Марію, ученицю 11 класу Дихтинецької  ЗОШ І-ІІІ ступенів, за роботу «Духовність, як віддзеркалення божественного в людині», керівник Труфин Я.В.;

ІІІ місце – Лазорко Олександру, ученицю 8 класу Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, за роботу ««Тіні забутих предків» як етнографічне джерело», керівник Фреюк М.В.;

   

 

Просмотров: 95  | Дата: 08.11.2020 | Комментарии (0)

Учнівські предметні олімпіади у Чернівецькій області не відбуватимуться через карантин

та загрозу розповсюдження COVID-19

  У Департаменті освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації підвели підсумки опитування щодо доцільності проведення цього року учнівських олімпіад. Через епідемію коронавірусу, на громадське обговорення винесли питання про те, чи варто у 2020/2021 навчальному році організовувати ІІ-ІІІ етапи учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів, конкурсів, зокрема Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка в очному режимі. 

Навчання з 1 вересня 2020: всі правила під час карантину

У обговорення взяли участь 17096 респондентів, зокрема 5474 (32,0%) учнів, 5035 (29,5%) батьків, 5591 (32,6%) педагогів, 574 (3,4%) керівників закладів освіти, 422 (2,5%) відповідальних працівників органів управлінь/відділів освіти за проведення учнівських інтелектуальних змагань. У результаті 1817 (10,6%) респондентів вважають, що доцільно проводити предметні олімпіади, 15279 (89,4%) – недоцільно.

Отже, учнівські предметні олімпіади у Чернівецькій області не відбуватимуться через карантин та загрозу розповсюдження COVID-19.

Наказ Департаменту освіти і науки

 

Просмотров: 142  | Дата: 05.11.2020 | Комментарии (0)

З ініціативи Людвіги Павлівни Цуркан, директорки Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА, творчою групою (Наказ ДОН № 150 від 17.04.20) розроблено ЕМБЛЕМУ РОКУ МАТЕМАТИКИ. Сьогодні її схвалено для використання у ЗЗСО Чернівецької області - це символ для натхнення та особливого ставлення математичної спільноти щодо виконання своїх посадових обов'язків.
   

 

Просмотров: 266  | Дата: 05.11.2020 | Комментарии (0)

Завершено конкурс на виготовлення годівничок для птахів - «Краща годівничка», який проводив національний природний парк "Черемоський".

В конкурсі взяла участь учнівська молодь загальноосвітніх закладів Путильського району, які представили 16 робіт. 6 з них отримали призові місця.

Представляємо вашій увазі список переможців в різних вікових категоріях:

І вікова категорія (6-9 років)

І місце – Третяк Нікіта, учень Фошківського НВК І ст.;

ІІ місце – Костиль Євгеній, учень Фошківського НВК І ст.;

ІІІ місце – Євенчук Дарина, учениця Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ст.

ІІ вікова категорія (10-14 років)

І місце – Федюк Марія, учениця Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ст.;

ІІ місце – Томнюк Анастасія, учениця Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ст.;

ІІІ місце – Паучак Богдан, учень Шепітського ЗЗСО І-ІІІ ст.

 

Всі переможці будуть нагороджені грамотами та цінними подарунками. Інші учасники отримають подяками за участь.

Щиро дякуємо всім учням за активну участь у конкурсі, а закладам освіти району за плідну співпрацю!

Шкільний етап цього конкурсу висвітлено тут.

 

Просмотров: 176  | Дата: 03.11.2020 | Комментарии (0)

На громадське обговорення виноситься проект внесення змін до генерального плану міста Хмельницького | Хмельницька міська рада

Зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію у зв’язку з поширенням на території України та області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Департамент освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації ініціює проведення з 02 по 05 листопада 2020 року громадського обговорення щодо доцільності проведення у 2020/2021 навчальному році ІІ-ІІІ етапів учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів, конкурсів, зокрема Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка в очному режимі в умовах карантину.

Громадське обговорення проводитиметься анонімно із залученням учнів 7-11 класів, педагогів, керівників закладів загальної середньої освіти, відповідальних працівників органів управлінь/відділів освіти за проведення учнівських інтелектуальних змагань, батьків за посиланням:

https://forms.gle/WRazhUBT47Cd5ySRA

  Діючим Положенням про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22.09.2011 №1099, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17.11.2011 за №1318/20056, не передбачено проведення зазначених вище учнівських інтелектуальних змагань в онлайн-режимі.

 

Просмотров: 189  | Дата: 03.11.2020 | Комментарии (0)

   Слово «школа» походить від грецького слова «сколе», що означає «дозвілля». Таких шкіл, які ми звикли бачити зараз, в Стародавній Греції не було. Філософи та їх учні збирались у вільний час разом і сперечалися з різних питань.

У 1565 р. з’явився перший буквар для навчання дітей, виданий першодрукарем Іваном Федоровим.

1 вересня йдуть в школу діти ще 122 країн – вся Америка і Європа. 1 січня навчальний рік починається в 43 країнах. У 16 країнах він починається в березні, а в 10 – в серпні.

У Японії навчальний рік триває з 1 квітня по 1 березня. Діти відпочивають всього один місяць. Один місяць відпочивають також в Індонезії (у січні) та в Індії (у квітні). У Норвегії та Мозамбіку канікули тривають 2 місяці. У Аргентині, Еквадорі, Панамі, Сіднеї учні відпочивають аж 4 місяці.

У Бразилії до школи віддають не тільки дітей, але й … гусей. У спеціальній школі понад 1000 ґелґотунів учаться захищати своїх господарів і охороняти господарство. Тож, потрапивши до цієї країни, можна побачити поважного сеньйора з гусаком на повідку. Гусак захистить його не гірше вівчарки чи добермана: і засичить страшно, і дзьобом ущипне боляче, і крилами зіб’є нападника з ніг.


Декілька учнів середньої школи міста Терлінгуа, що у Техасі, їздили дуже далеко, аби чомусь навчитись. У світі їхній шлях до школи – найдовший. Він становить 222 кілометри. Щоденно вони проводили в автобусі більше чотирьох годин. Деяких учнів потім везли ще 25-30 кілометрів від зупинки автобуса додому.


У різних країнах існують різні системи оцінювання знань учнів. Якщо в Росії, Угорщині і Югославії 5 – найвища оцінка, а 1 – найнижча, то в Чехії все навпаки. У школах Голландії та Румунії ставлять оцінки від 1 до 10. У Франції в ліцеях введена 20-бальна шкала оцінювання.
У Сіднеї відкрита перша в світі школа англійської мови для папуг та інших птахів, що говорять. Їх навчають вимовляти вітання, жарти і навіть вірші.

В якій школі навчається найбільше дітей? На навчальний рік у міську школу Монтессорі в Лукань (Індія) було записано рекордну кількість учнів - 27 911.

 

Просмотров: 837  | Дата: 21.10.2020 | Комментарии (1)

Вхід на сайт

 Реєстрація
Новини ІППО Буковини (RSS)
Визначні дати
flag-ukrainy-animatsionnaya-kartinka-0019 Календар України
Пошук по сайту
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Письменники
Дихтинець на мапі
Архів записів
Дихтинецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
Copyright Inna Na, Michael © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz