Ви увійшли як Гість | Група "Гості" |  
Меню сайту
Вислови про школу
Точний час
Калькулятор
Відправити СМС
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 151
Відвідування

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 67 68 »

   Слово «школа» походить від грецького слова «сколе», що означає «дозвілля». Таких шкіл, які ми звикли бачити зараз, в Стародавній Греції не було. Філософи та їх учні збирались у вільний час разом і сперечалися з різних питань.

У 1565 р. з’явився перший буквар для навчання дітей, виданий першодрукарем Іваном Федоровим.

1 вересня йдуть в школу діти ще 122 країн – вся Америка і Європа. 1 січня навчальний рік починається в 43 країнах. У 16 країнах він починається в березні, а в 10 – в серпні.

У Японії навчальний рік триває з 1 квітня по 1 березня. Діти відпочивають всього один місяць. Один місяць відпочивають також в Індонезії (у січні) та в Індії (у квітні). У Норвегії та Мозамбіку канікули тривають 2 місяці. У Аргентині, Еквадорі, Панамі, Сіднеї учні відпочивають аж 4 місяці.

У Бразилії до школи віддають не тільки дітей, але й … гусей. У спеціальній школі понад 1000 ґелґотунів учаться захищати своїх господарів і охороняти господарство. Тож, потрапивши до цієї країни, можна побачити поважного сеньйора з гусаком на повідку. Гусак захистить його не гірше вівчарки чи добермана: і засичить страшно, і дзьобом ущипне боляче, і крилами зіб’є нападника з ніг.


Декілька учнів середньої школи міста Терлінгуа, що у Техасі, їздили дуже далеко, аби чомусь навчитись. У світі їхній шлях до школи – найдовший. Він становить 222 кілометри. Щоденно вони проводили в автобусі більше чотирьох годин. Деяких учнів потім везли ще 25-30 кілометрів від зупинки автобуса додому.


У різних країнах існують різні системи оцінювання знань учнів. Якщо в Росії, Угорщині і Югославії 5 – найвища оцінка, а 1 – найнижча, то в Чехії все навпаки. У школах Голландії та Румунії ставлять оцінки від 1 до 10. У Франції в ліцеях введена 20-бальна шкала оцінювання.
У Сіднеї відкрита перша в світі школа англійської мови для папуг та інших птахів, що говорять. Їх навчають вимовляти вітання, жарти і навіть вірші.

В якій школі навчається найбільше дітей? На навчальний рік у міську школу Монтессорі в Лукань (Індія) було записано рекордну кількість учнів - 27 911.

 

Просмотров: 842  | Дата: 21.10.2020 | Комментарии (1)

Гарні привітання із Днем захисника України (+листівки) | Новини Рівного на Rivne Media

     14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали   послідовно. У День захисника України ми вшановуємо сучасних захисників   України та героїв різних епох нашої історії. Це день, коли необхідно згадати   загиблих вояків і подякувати всім громадянам, які присвятили життя захисту   Української держави. Заходи, присвячені Дню захисника України, були проведені на рівні класів. 

   Сучасний героїзм інколи непомітний для очей, не те що через об’єктиви фото- та відеокамер. Герої можуть жити за стіною, їхати у громадському транспорті, стояти у черзі, допомагати знайти необхідну вулицю. Сучасні герої – це не лише воїни: це і їхні рідні, котрі попри біль і розпач відпускають їх на війну; це лікарі, які у польових умовах рятують життя оборонців; це цивільне населення, котре, втративши все, не опускає руки; це батьки, які після смерті своїх дітей знаходять сили жити далі; це матері-одиначки, котрі самотужки ставлять на ноги своїх чад і звичайні люди з обмеженими можливостями, які вміють насолоджуватися життям, чого часто бракує фізично здоровим.

    Але ми у своїх клопотах не завжди це помічаємо, бо справжній героїзм – найчастіше тихий. Облич у нього багато, варто лише захотіти побачити їх.

 

Просмотров: 114  | Дата: 14.10.2020 | Комментарии (0)

Основні правила поведінки в школі під час адаптивного карантину

 

 

 

Просмотров: 243  | Дата: 13.10.2020 | Комментарии (0)

     Ініціативна група наших вчителів та співробітників школи 4 жовтня вирішили здійснити штурм гори Шпиці - однієї з найвищих та найнеприступніших вершин українських Карпат. Її висота 1863 метри над рівнем моря. А по дорозі піднімалися ще й на гори Ребра (2001 м), Бербенескул (2038 м), що також входять до Чорногірського масиву. Шпиці — одна з найцікавіших гір у Карпатах. Її східні схили оперезані скельними виступами заввишки 20-50 м, які справді нагадують шпиці (звідси й назва гори). Гори, які  дивують скелями химерної форми оповиті хмарами, мальовничі озера льодовикового походження залишили незабутні враження. Яскраве сонечко  вмить змінює шалений вітер, дощ та густий непроглядний туман, а  вже  за  декілька хвилин на небі з'являється яскрава веселка. Погода змінюється  тут дуже швидко, від зимової прохолоди до літньої спеки, що й притаманно для величних гір... Але попри всі труднощі наші екстремали зустрічали туристичні групи із Києва, Полтави, Трускавця, які люблять наші Карпати, наш край.

       Тому учасники штурму радять всім залишити буденні  клопоти та підніматися в гори, бо живемо  в  такому чудовому  краї... Свій похід вони присвятили Дню учителя. Штурм група розпочала з найближчого до гори села Бистрець Верховинського району. На вершині підняли наш, синьо-жовтий, прапор з підписами всіх вчителів школи. Слава нашим учителям-сміливцям! Слава Україні!

 

Просмотров: 169  | Дата: 05.10.2020 | Комментарии (0)

З Днем учителя 2020 Україна - найкращі привітання з Днем учителя в картинках, листівках, віршах — УНІАН

 

Просмотров: 547  | Дата: 05.10.2020 | Комментарии (0)

Упродовж вересня цього року у світі проводиться екологічний івент «Міжнародний день чистих берегів».

Зокрема, проводяться прибирання на узбережжях річок, озер, морів та океанів, з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів світу, адже проблема засмічення набрала глобальних масштабів. Цьогоріч, у рамках проведення івенту, регіональним проєктом ЄС «Водна ініціатива плюс» (EUWI+) спільно з Міндовкілля та Держводагенством створено сучасний відеоролик «Я Прибрав – Твоя Черга», головний меседж якого – виховання екологічної свідомості нашого суспільства щодо бережливого ставлення до водойм України.

Відеоролик розміщено на YouTube https://www.youtube.com/watch?v=KtxtevK48vE&t=4s.

Зібрали 50 мішків сміття: Як працівники Fm Галичина на Закарпатті річку прибирали (ФОТО) | Galnet

 

Просмотров: 126  | Дата: 03.10.2020 | Комментарии (0)

    Осінь – чудова пора року. Вона збирає щедрі врожаї овочів і фруктів, фарбує листочки в барвисті кольори, запалює багряно-червоні кетяги калини. Осінь завжди щедра. Принесла людям повні мішки урожаю. Ліс повен грибів, після дощу вони ростуть густо-густо. У садах зібрані яблука і виноград, груші. На городах зібрано багато овочів, якими заповнено комори. Ось такі подарунки приносить нам осінь.

   А учні школи люблять організовувати свято Осені та брати в ньому участь. Гарно дякують красуні-осені за щирі подарунки. Переможців конкурсів багато, тому й свято видалося особливим і неповторним.

 

Просмотров: 179  | Дата: 28.09.2020 | Комментарии (0)

Пройде ще трохи часу і промине осінь, наступлять зимові холоди. Готуються люди, готуються до зимівлі і тваринки та птахи. Люди повинні допомагати Їм.

Учні Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів взяли активну участь у конкурсі виготовлення

годівничок для птахів - «Краща годівничка».
Дякуємо учням, батькам, дідусям та класним керівникам за участь у конкурсі.
Отже, переможці:

Труфин Володимир, Терен Олена (1-А, класний керівник Скидан Р. Д.)
Садовий Руслан (3-А, класний керівник Довбуш Т. М.)
Чев‘юк Антон, Фокшек Олеся (3-Б, класний керівник Литовченко О.І.)
Федюк Марія, (4-А, класний керівник Казмірук С.С.)
Фокшек Марія, Труфин Каріна (4-Б, класний керівник Труфин С.В.)

 

Просмотров: 154  | Дата: 25.09.2020 | Комментарии (0)

 Хай літають завжди журавлі,        
Колоски видзвонюють налиті,        
Ми за те, щоб мир був на землі        
Для усіх дітей на цілім світі.
    
    
           О.Пархоменко

 Міжнаро́дний де́нь ми́ру встановлений резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН відзначається  щорічно  21 вересня.

Асамблея заявила, що День Миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.

     Генеральна Асамблея закликала всіх держав-членів ООН, регіональні і неурядові організації й окремих людей відповідним чином відзначати День, у тому числі шляхом освіти й інформування громадськості, і співпрацювати з Організацією Об'єднаних Націй.

У центральних установах Організації Об'єднаних Націй цей День щорічно розпочинається спеціальною церемонією біля Дзвону миру. 

      Дзвін Миру встановлений у західній частині саду, у дворі комплексу на газоні перед будівлею Секретаріату. Зазвичай о 10 год. 00 хв. за місцевим часом (14 год. 00 хв. по Гринвічу), Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй, перш ніж ударити у дзвін, виступає із спеціальним зверненням і закликає народи всього світу задуматися на мить над значенням миру для всіх людей. Після хвилини мовчання Голова Ради Безпеки також виступає із заявою від імені членів Ради.

 

 

Просмотров: 264  | Дата: 24.09.2020 | Комментарии (0)

Вхід на сайт

 Реєстрація
Новини ІППО Буковини (RSS)
Визначні дати
flag-ukrainy-animatsionnaya-kartinka-0019 Календар України
Пошук по сайту
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Письменники
Дихтинець на мапі
Архів записів
Дихтинецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
Copyright Inna Na, Michael © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz