За статистикою, майже 70% українських школярів снідають бутербродами з маслом, сиром чи ковбасою. 10% — з’їдають вранці варене яйце. 15% — найчастіше вибігають з дому без сніданку, жуючи на ходу печиво. 4% — зазвичай снідає яєчнею. І тільки 1% — їсть вранці кашу… Інформаційні та психоемоційні навантаження, які витримує школяр, вимагають якісного харчового забезпечення. Тим не менше, майже кожна восьма дитина йде до школи, не поснідавши. Від того, чим снідає школяр, залежить її здатність зосереджуватися, сприймати, запам’ятовувати інформацію та приймати правильні рішення. Чим нагодувати та що покласти із собою у рюкзак, щоб було і смачно, і корисно, і економно? Ранковий підйом, збори до школи, уроки – це щоденний стрес для організму дитини. І якщо вона не встигла поснідати, або обмежилась лише чаєм, дуже швидко дасться взнаки дефіцит енергії, що виявлятиметься важкістю сприймання матеріалу, дратівливістю, сонливістю, відчуттям голоду. Це може призвести до агресивної поведінки та неприємностей у школі. У дітей, яких не привчили снідати, сповільнюється обмін речовин, що може спричинити поступове збільшення маси тіла та порушити обмін речовин у майбутньому.
|
|