Із кожним місяцем і роком в Україні з’являється дедалі більше онлайн-платформ, які допомагають абітурієнтам підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання. Представляємо ще одну новинку. Ці тести цікаві тим, що вони стосуються лише якоїсь однієї теми з певного предмету. Тренувальний тест повністю відповідає структурі та вимогам зовнішнього незалежного оцінювання. Хочеш перевірити свої знання з вибраної теми швидко і у відповідності до правил ЗНО? Тисни тут! Бажаємо успіху!
Цього року ХVІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика розпочнеться традиційно 9 листопада – в День української писемності та мови.
У Конкурсі беруть участь мільйони школярів, учнів профтехосвіти та військових ліцеїв, студентів України та навчальних закладів багатьох країн світу. Він має на меті зростання статусу української мови як державної, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.
Журі запрошує талановитих учнів позмагатися за першість у ХVІІІ Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.
За статистикою, майже 70% українських школярів снідають бутербродами з маслом, сиром чи ковбасою. 10% — з’їдають вранці варене яйце. 15% — найчастіше вибігають з дому без сніданку, жуючи на ходу печиво. 4% — зазвичай снідає яєчнею. І тільки 1% — їсть вранці кашу… Інформаційні та психоемоційні навантаження, які витримує школяр, вимагають якісного харчового забезпечення. Тим не менше, майже кожна восьма дитина йде до школи, не поснідавши. Від того, чим снідає школяр, залежить її здатність зосереджуватися, сприймати, запам’ятовувати інформацію та приймати правильні рішення. Чим нагодувати та що покласти із собою у рюкзак, щоб було і смачно, і корисно, і економно? Ранковий підйом, збори до школи, уроки – це щоденний стрес для організму дитини. І якщо вона не встигла поснідати, або обмежилась лише чаєм, дуже швидко дасться взнаки дефіцит енергії, що виявлятиметься важкістю сприймання матеріалу, дратівливістю, сонливістю, відчуттям голоду. Це може призвести до агресивної поведінки та неприємностей у школі. У дітей, яких не привчили снідати, сповільнюється обмін речовин, що може спричинити поступове збільшення маси тіла та порушити обмін речовин у майбутньому.
Численні дослідження свідчать, що діти, які повноцінно снідають, мають кращі показники в успішності та краще здають тести. Найкращим вибором для сніданку є каша. І саме каша з цілої крупи, а не мюслі, кранчі чи готові сніданки, в яких багато цукру. Окрім якісних вуглеводів, сніданок має містити амінокислоти та жири, які покращують когнітивні функції: уважність, пам’ять та швидкість сприйняття інформації. Цими речовинами дуже багаті яйця, молочні продукти. Тому декілька ложок натурального йогурту нормальної жирності, білий м’який сир, варені яйця або омлет забезпечать учневі можливість якісно сприймати шкільний матеріал. Смачного!