Ви увійшли як Гість | Група "Гості" |  
Меню сайту
Вислови про школу
Точний час
Калькулятор
Відправити СМС
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 151
Відвідування

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 41 42 43 44 45 ... 67 68 »

     За статистикою, майже 70% українських школярів снідають бутербродами з маслом, сиром чи ковбасою. 10% — з’їдають вранці варене яйце. 15% — найчастіше вибігають з дому без сніданку, жуючи на ходу печиво. 4% — зазвичай снідає яєчнею. І тільки 1% — їсть вранці кашу… Інформаційні та психоемоційні навантаження, які витримує школяр, вимагають якісного харчового забезпечення. Тим не менше, майже кожна восьма дитина йде до школи, не поснідавши. Від того, чим снідає школяр, залежить її здатність зосереджуватися, сприймати, запам’ятовувати інформацію та приймати правильні рішення. Чим нагодувати та що покласти із собою у рюкзак, щоб було і смачно, і корисно, і економно? Ранковий підйом, збори до школи, уроки – це щоденний стрес для організму дитини. І якщо вона не встигла поснідати, або обмежилась лише чаєм, дуже швидко дасться взнаки дефіцит енергії, що виявлятиметься важкістю сприймання матеріалу, дратівливістю, сонливістю, відчуттям голоду. Це може призвести до агресивної поведінки та неприємностей у школі. У дітей, яких не привчили снідати, сповільнюється обмін речовин, що може спричинити поступове збільшення маси тіла та порушити обмін речовин у майбутньому.

 

 

     Численні дослідження свідчать, що діти, які повноцінно снідають, мають кращі показники в успішності та краще здають тести. Найкращим вибором для сніданку є каша. І саме каша з цілої крупи, а не мюслі, кранчі чи готові сніданки, в яких багато цукру. Окрім якісних вуглеводів, сніданок має містити амінокислоти та жири, які покращують когнітивні функції: уважність, пам’ять та швидкість сприйняття інформації. Цими речовинами дуже багаті яйця, молочні продукти. Тому декілька ложок натурального йогурту нормальної жирності, білий м’який сир, варені яйця або омлет забезпечать учневі можливість якісно сприймати шкільний матеріал. Смачного!

 

Просмотров: 397  | Дата: 07.11.2017 | Комментарии (0)

      1 жовтня 2017 року на базі Путильської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Путильської гімназії  відбувся районний конкурс  юних  програмістів «Байт». Конкурс проводився з метою виявлення обдарованої молоді та сприяння інтересу дітей до поглибленого вивчення комп’ютерних наук.

Конкурс проводився в номінаціях:

графічний редактор (Paint);

навчально-демонстраційні програми, які можна використовувати при вивченні предметів  шкільного курсу (Power Point).

В конкурсі прийняли участь  28 учнів з 15 ЗНЗ району та  вихованці Путильського РЦДЮТ.

   Учень 4-Б класу нашої школи Гринчук Григорій здобув свою першу перемогу на районному етапі цього конкурсу в номінації "Графічний редактор (Paint)" і отримав диплом ІІІ ступеня. Керівник - Кречун Микола Терентійович.

                              Вітаємо переможця!

 

Просмотров: 498  | Дата: 03.11.2017 | Комментарии (1)

   30 жовтня 2017 року на базі Путильської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено районну конференцію Всеукраїнської експедиції учнівської та студентської молоді „Моя Батьківщина – Україна”. Тут було представлено роботи із 14 навчальних закладів району.

  Районний етап Всеукраїнської експедиції був проведений з метою патріотичного та громадянського виховання підростаючого покоління на традиціях та звичаях народу, залучення молоді до активної діяльності з вивчення історичної та культурної спадщини, історії рідного краю, ознайомлення з географічними, геологічними, етнографічними, культурними та історичними заповідниками та видатними, цікавими людьми Путильщини. Журі районної конференції  відзначило, що у закладах була проведена значна дослідницько-пошукова робота та представлені роботи школярів були оформлені відповідно до вимог Положення.

Вітаємо школярів нашої школи та керівників дослідницько-пошукових робіт із їх успіхами. Це:

І місце – Амаркулес Антон (10 клас), за роботу «Історія газети Карпати», керівник Фокшек Віталій Васильович.

ІІ місце – Шестобанська Кароліна (6 клас), за роботу «Дитячий фольклор та його роль у формуванні особистості людини», керівник Матіос Наталія Олексіївна.

ІІІ місце – Карабко Наталія (11 клас), за роботу «Біле золото Карпат», керівник Полудніцина Оксана Василівна.

ІІІ місце – Томнюк Анастасія (4-Б клас), за роботу «Берег мого дитинства», керівник Томнюк Оксана Петрівна.

Просмотров: 400  | Дата: 01.11.2017 | Комментарии (0)

  Впродовж жовтня місяця в школі проводились предметні олімпіади І етапу Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін. Було багато учасників, цікавих ситуацій, проблемних та нестандартних розв'язків окремих задач. Всього предметні журі нарахували понад 230 учасників,  - тобто тих, хто хоче помірятися інтелектом на районному етапі. У нашому навчальному закладі олімпіади проводилися за завданнями, які склали спеціальні предметно-методичні комісії. Порядок проведення, персональний склад оргкомітетів, предметно-методичних комісій та журі, експерти-консультанти I етапу олімпіад, а також рішення відповідних оргкомітетів були затверджені наказами директора. До участі в І етапі були допущені усі учні 5-11 класів, які бажали стати переможцями. 

 

Просмотров: 391  | Дата: 24.10.2017 | Комментарии (0)

Справжній педагог, випереджаючи свій час, має працювати на майбутнє, і саме тому педагогічну професію вважають творчою місією.
Всеукраїнський конкурс педагогічної майстерності «Учитель року-2018» запрошує до участі вчителів-професіоналів, творчих, відкритих до нових знань, готових долучитися до реформування освіти, стати провідниками змін Нової української школи.
Конкурс проводитиметься у чотирьох номінаціях: «Українська мова та література», «Німецька мова», «Фізика», «Фізична культура».
Усім охочим узяти участь у конкурсі «Учитель року-2018»  з 01 по 22 жовтня 2017 року зареєструватися на платформі Конкурсу.
Інструкцію зі створення профілю та завантаження матеріалів, інші документи розміщено на офіційній сторінці Конкурсу.
Зміни в школі відбудуться тоді, коли зміниться вчитель. Приєднуйтесь до когорти кращих учителів України! Змінюймо нашу країну разом!

Положення про Всеукраїнський конкурс «Учитель року»
Наказ Міністерства освіти і науки України від 19.06.2017 р. №866 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу «Учитель року–2018»
Лист Міністерства освіти і науки України від 19.09.2017 р. №1/9-508 «Про організацію та проведення Всеукраїнського конкурсу «Учитель року–2018»
Інструкція зі створення профілю та завантаження матеріалів
Лист Інституту модернізації змісту освіти МОН України від 20.10.2017 р. №21.1/10-2306 «Про продовження періоду реєстрації учасників Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018»
Документи Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018» для учасників
Інструкція зі створення профілю та завантаження матеріалів: презентація

Просмотров: 409  | Дата: 23.10.2017 | Комментарии (0)

  21 жовтня в місті Києві на сцені міського Концертного павільйону відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль дитячих талантів «Обдаровані діти України». Метою організації фестивалю є виявлення, розвиток,  підтримка талановитих дітей та презентація їх творчих досягнень, а також поширення української культури за допомогою дитячої творчості, естетичний та духовний розвиток юних особистостей.

  Пройшовши нелегкий конкурсний відбір в області, з нашої школи для виступу на столичній сцені були запрошені учениці: Євенчук Лілія (5 клас), Лазорко Каріна (8-б клас), Бурак Марія (6-б клас), Томнюк Анастасія (4-б клас), Чев’юк Юлія (3 клас). Дівчатка виступили з танцювальними композиціями «Біль матері», «Карпатські барви», «Морячка». Своїм виступом дівчатка зуміли зачарувати як глядачів так і поважних членів журі. В результаті, – маленькі танцюристки привезли у рідний Дихтинець цілу купу приємних вражень та друге місце в своїй віковій категорії і конкурсній номінації. А ще - кубок переможців і медалі. Молодці! Вітаємо!

    Батьки конкурсанток висловлюють велику вдячність керівникам танцювального гуртка Юлії Лозі та Світлані Валеріївні Шинкарюк.

                                                   

Просмотров: 419  | Дата: 23.10.2017 | Комментарии (0)

 18 жовтня у спортивному комплексі Чернівецької ДЮСШ відбулись змагання обласної спартакіади школярів з вільної боротьби. Збірна команда району, у складі якої перебував і учень 11 класу Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Шміляк Ростислав, зайняла п'яте загальнокомандне місце. В особистому заліку юнаки Путильщини в напруженій боротьбі здобули 5 дипломів. Наш юний атлет Шміляк Ростислав виборов ІІІ місце у ваговій категорії до 76 кг та нагороджений дипломом ІІІ ступеня. Вітаємо!

 Школярі вдячні Дихтинецькому сільському голові Труфину Миколі Власійовичу за сприяння та допомогу в створенні умов для спортивних тренувань та участі у різноманітних змаганнях і турнірах. Багато теплих слів пошани заслуговують директор Путильської ДЮСШ Ключан Світлана Василівна та тренер Прокоп’юк Сергій Юрійович за великі зусилля для розвитку та популяризації вільної боротьби серед молоді. Низький Вам уклін!

(За матеріалами сайту http://putvos.cv.ua)

 

Просмотров: 786  | Дата: 21.10.2017 | Комментарии (1)

                                         «Ми козацького роду!»

      Під таким гаслом відзначили учні Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів День українського козацтва та День захисника України. Хлопці 5-11 класів взяли участь у спортивно-розважальних змаганнях «Козацькі забави». Юнаки змогли продемонструвати свою мужність, силу та відвагу. Кожна із команд підготували девіз, речівку, виконання козацьких пісень. Ще на одному з етапів змагань школярі мали показати знання із історії козацтва та побуту козаків. Вирішальним стало змагання із перетягування канату, де у фіналі, показавши свою силу у перетягуванні канату, перемогли семикласники. Між юнаками 9-11 класів панувала ще більша жага перемоги. Вони змагались на спортивному майданчику школи. Було безліч перешкод до досягнення мети: змагання на перекладинах, віджимання від землі та перетягування канату. Впевнено перемогла команда юнаків 10 класу. Особливо відзначилися десятикласники Бубряк Микола, Артамонов Іван, Шутак Віталій і Євенчук Юрій.

    А найменші школярі-першокласники підготували чудовий виступ до Дня українського козацтва. Першокласники танцювали, співали, розповідали вірші та гуморески. Дві команди хлопчиків брали участь у різноманітних конкурсах. Дякуємо за підготовку свята вчителю історії Шміляк Аллі Дмитрівні, класному керівнику 1 класу Казмірук Світлані Сергіївні і всім класним керівникам, які активно включились до підготовки свята!!!

 

Просмотров: 336  | Дата: 19.10.2017 | Комментарии (0)

   За інформацією Путильського районного лабораторного відділення протягом вересня-жовтня ц.р. у Путильському районі зареєстровано 32 випадки захворювання на кір (Усть-Путильська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, Путильська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Путильський ДНЗ, Селятинський ДНЗ, Усть-Путильський ДНЗ.)

   Рекомендуємо Вам звернути увагу на стан   здоров’я своїх дітей і при будь-яких його змінах (кашель, чхання, болі в горлі, підвищення температури  тощо) звертатись до лікаря. Тим дітям, які не щеплені проти кору необхідно негайно провести щеплення проти кору. В Україні в 2017 році значно зросла захворюваність на кір. Найвищі показники відмічаються в Івано-Франківській (більше 300 випадків) та Одеській областях (до 200 випадків). Основною причиною такого поширення корової інфекції  в Україні є низький відсоток щеплених дітей із-за  відмов батьків від щеплень. Відомості з Вікіпедії про хворобу.

 

Просмотров: 742  | Дата: 18.10.2017 | Комментарии (0)

Вхід на сайт

 Реєстрація
Новини ІППО Буковини (RSS)
Визначні дати
flag-ukrainy-animatsionnaya-kartinka-0019 Календар України
Пошук по сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Письменники
Дихтинець на мапі
Архів записів
Дихтинецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
Copyright Inna Na, Michael © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz