Ви увійшли як Гість | Група "Гості" |  
Меню сайту
Вислови про школу
Точний час
Калькулятор
Відправити СМС
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 151
Відвідування

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 67 68 »

 28 квітня ми святкуємо найбільше релігійне свято – Воскресіння Христове. Для українців Великдень – це світле свято, сповнене любові, радості та сімейного затишку.

Великдень є символом вічного життя, перемоги над смертю та очищенням від гріхів. Свято Воскресіння Христового завжди супроводжується ароматом запашної маминої чи бабусиної пасочки, писанками, урочистими церковними  службами, традиціями ходити одне до одного в гості і християнськими словами "Христос Воскрес!" – "Воістину Воскрес!". Вітайте  своїх близьких з цим світлим та прекрасним днем!

 

Просмотров: 289  | Дата: 28.04.2019 | Комментарии (0)

   Весняне сонечко зігріває землю. Крізь торішнє опале листя пробивається зелена травичка. А в небі з’явились зграї птахів, які повертаються з далеких країн. Вони перезимували в теплих краях та поспішають на батьківщину, до нас. Їм є куди повертатись, бо на них чекають чудові шпаківні, які виготовили для них учні та батьки нашої школи у рамках акції «Шпаківня». Разом з батьками школярі протягом березня-квітня місяців виготовили шпаківні, які потім розвісили на деревах на території школи. Також учні встановили додаткові годівнички, щоб птахи мали чим поживитись після далекої дороги. Найбільшу кількість шпаківень виготовили учні початкових класів, а саме: учні 2-А класу (класний керівник Казмірук С.С). та 1-А класу (класний керівник Довбуш Т.М). Радісним вдячним пташиним гомоном тепер буде наповнюватися шкільне подвір’я. Дякуємо всім учням та батькам, які взяли участь у цій акції!!!!

 

Просмотров: 444  | Дата: 22.04.2019 | Комментарии (0)

  Дихтинецькі школярі взяли участь у Всеукраїнській акції "Відповідальність починається з мене", яка проводиться щороку з метою пропаганди та утвердження здорового способу життя. Головною метою акції є підвищення усвідомленості та інформування щодо ведення здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров'я, формування стійких мотивацій до самостійних занять фізичною культурою і спортом. У всіх класах були проведені бесіди та інформаційні заняття. Молодші школярі підготували малюнки на тему "Обирай здоровий спосіб життя". Учні 9 класу створили проекти "Здорова молодь – щасливе майбутнє". Хлопці 8 класу закликали всіх інших займатись спортом під гаслом "Перерви на спортивному майданчику". Учні закликають всіх займатись спортом і відмовитись від шкідливих звичок. Адже здоров'я – це єдине, що не можна купити за гроші та обміняти на золото. Ваше здоров'я – це те, що визначає вашу тривалість життя. Зрештою, бути здоровим – це модно!

 

   

 

Просмотров: 443  | Дата: 22.04.2019 | Комментарии (0)

   Минулого четверга, 11 квітня, на дихтинецькому сільському стадіоні відбулися Всеукраїнські змагання ІІ-го етапу з футболу на приз клубу "Шкіряний м’яч" серед учнів місцевих навчальних закладів вікової категорії 2005-2008 років народження. Перше місце у футбольних змаганнях у вікових категоріях U-11, U-12, U-13, здобули юні футболісти нашої Дихтинецької школи. Найбільше - 5 голів, забив наш бомбардир, форвард команди U-11, учень 5-А класу Жабко Павло. Міша Фокшек забив 3 голи. Капітани команд Тодосійчук Андрій, Бідоча Павло, Жабко Павло. Тренер команд – вчитель фізичного виховання Різак Василь Іванович. Молодці!

  Команди нагороджені Кубком та грамотами. Змагання організував відділ освіти і науки Путильської райдержадміністрації.

   
   

 

Просмотров: 367  | Дата: 12.04.2019 | Комментарии (0)

   Вітаємо з Благовіщенням Пресвятої Богородиці і від щирого серця хочемо побажати цінувати своє життя і бути вдячним Богові за все хороше, що він послав, дорожити кожним світлим моментом щастя і до кінця вірити в свої сили, з кожним днем отримувати добру звістку, ніколи не втратити своєї віри і справжньої любові.

 

Просмотров: 315  | Дата: 08.04.2019 | Комментарии (0)

    Проблема сміття та забруднення повітря, води та ґрунтів наразі дуже гостро стоїть як для нашої країни, так і для країн всього світу. Для всіх нас дуже важливо усвідомити, як це усвідомили мешканці розвинених країн, наскільки "сміттєвий вал" небезпечний для довкілля. Не менш важливо й те, що й цю проблему можна легко подолати, зробивши невелике зусилля над собою. На жаль, знайдуться лише поодинокі громадяни, котрі нестимуть обгортки від морозива чи бляшанку від пива бодай 100 метрів, розшукуючи смітник. Ще з шкільних років нас вчать берегти природу, не смітити на вулиці, насаджувати дерева – це прості справи і водночас ефективні, але чомусь виходячи в доросле життя більшість людей про них забуває. Учні нашої школи переконані, що якщо кожна людина на планеті посадить деревце чи забере сміття після пікніка на природі, яку ж неоціненну користь природі принесуть ці дії. У рамках місячника благоустрою, дихтинецькі школярі    зайнялись прибиранням сільського стадіону.

    22 березня учні 8-10 класів разом зі своїми класними керівниками вирушили на стадіон з метою подолання проблеми сміття та закликали всіх берегти природу і жити за принципом: "За чисті води, за чисті ріки. Боротись будемо навіки".

 

Просмотров: 425  | Дата: 22.03.2019 | Комментарии (0)

  До Дня 8 Березня у школі проведено розважально-конкурсну гру «Нумо, дівчата!». Конкурс проводився з метою ознайомлення з українськими народними традиціями, возвеличення світлого образу матері, жінки, дівчини. Учасниці конкурсу - «Україночки» (10 клас) та «Королеви» (9 клас). Дівчата на конкурсі дійсно продемонстрували логічне мислення, практичні вміння та навички господарювати. Найвродливіші, найчарівніші, найспритніші дівчата школи зуміли гідно себе представити та проявити у різних завданнях цього конкурсу. Дівчата співали, відповідали на запитання, відгадували назви музичних інструментів, пришивали ґудзики та демонстрували страви, які приготували завчасно. На сцені панував запал та азарт, а у залі щирі емоції та гучні оплески вболівальників. Оцінювали таке дійство журі, яке складалося лише з представників сильної половини людства.

Музичні привітання лунали від наших юних співачок Тимуш Оленки та Сорохан Іванни. А ведучими свята були Хрищук Михайло та Тонієвич Мар'яна, які веселили зал та підтримували емоційну атмосферу. Цікаво були проведені конкурси «Домашнє завдання», «Візитка», «Накритий стіл». Дозволялося додатково використовувати хлопців і дівчат однокласників для участі в масових або спеціалізованих конкурсах в якості помічників. Учителі, які підготували свято - Полудніцина Оксана Василівна, Труфин Ярослава Василівна, Лікар Мар'яна Сергіївна, Савчук Марія Миколаївна. 

Перемогли "Королеви". А завдяки конкурсу всі ми весело провели ці години! Дякуємо Вам!

 

Просмотров: 431  | Дата: 19.03.2019 | Комментарии (0)

   Щороку, напередодні 9 березня, весь світ вшановує Великого Кобзаря - Т.Г. Шевченка. В нашій школі вже традиційно Шевченківські дні розпочалися з урочистої лінійки "Вічне слово Кобзаря", яку підготували учні 9-х класів. Дев'ятикласники нагадали школярам основні етапи життя великого поета, читали поезії, присвячені Тарасу Шевченку, а на завершення усі присутні прослухали пісню про безсмертну спадщину Кобзаря. В шкільній бібліотеці було оформлено тематичну поличку "Великий син великого народу", а в класах відбулися вікторини, літературні вітальні, конкурси читців, присвячені 205-й річниці від дня народження Т.Г. Шевченка. Святковий конкурс читців "Вінок Шевченкові сплітаємо з віршів" було проведено в кабінеті української мови. Класні керівники підготували цілу програму, присвячену дню народження Шевченка: вшанування поета в Україні; присвячені йому поетичні рядки; відеозапис, на якому видатний артист - Б.Ступка читає поезію Великого Кобзаря. А п'ятикласники вивчили до конкурсу улюблені поезії Т.Г. Шевченка.

  Діти з великим натхненням читали вірші Тараса Григоровича, кожен старався якнайкраще, найемоційніше передати думки поета та його сподівання на краще майбутнє України. А наприкінці заходу Марія Богданівна Амаркулес провела з глядачами вікторину, присвячену українському генію. За рішенням журі визначилися переможці конкурсу, які отримали грамоти за найкраще виконання поезій Т.Г.Шевченка. Ми впевнені, що це свято поезії та інші заходи, які відбулися в школі, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української літератури, культури, нашої державності.

 

Просмотров: 392  | Дата: 14.03.2019 | Комментарии (0)

   28 лютого, в останній день зими, у нашій школі відбувся цікавий виховний захід під назвою "Містер Джентльмен", безпосередніми учасниками якого стали хлопці 9-А і 9-Б класів. Для учасників було підготовлено багато конкурсів, в яких вони і співали, і танцювали, демонстрували свою ерудицію, відповідаючи на різноманітні запитання. А ще хлопці показали себе прекрасними кулінарами, бо зуміли продемонструвати вміння готувати смачні страви. Всі учасники конкурсу гідно себе представили, а глядачі бурхливими оплесками їх підтримували.

    Компетентне журі добросовісно судило, і як результат, - кожен з учасників отримав свій титул. А переможцем "Містер Джентльмен" став учень 9-А класу Михайло Хрищук. Ведучими свята були учениці Тонієвич Мар'яна та Поляк Інна. Після проведення таких заходів, ми ще більше переконуємось, що в нашій школі є багато талановитих, розумних, щирих душею дітей. Cценарій проведення конкурсу склали класні керівники 9-х класів Скидан Орися Миколаївна та Труфин Ярослава Василівна. Всім дякуємо!

 

Просмотров: 345  | Дата: 28.02.2019 | Комментарии (0)

 

 16 лютого 2019 року в м. Чернівці проходив ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Буковинської Малої академії наук учнівської молоді, членів наукових товариств, об'єднань.

Команду Путильського району представляли 46 учнів освітніх закладів, з яких 21 стали переможцями!

  З них учні Дихтинецької школи:

І місце:

Микитчук Іван, учень 11 класу Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, – в секції «Історія України» – науково-дослідницька робота «Історія карпатського «Паміру». Керівник – Фокшек В.В., вчитель історії Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ІІІ місце:

Скрипчук Владислав, учень 11 класу Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, – в секції «Зоологія, ботаніка» – науково-дослідницька робота «Перші відомості про склад макроміцетів урочища Вадівка (Путильський р-н Чернівецької обл.)». Керівник – Савчук М.М., вчитель біології Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Науковий консультант - Гребенщиков В.О.

ІV місце:

Амаркулес Антон, учень 11 класу Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, – в секції «Історичне  краєзнавство» – науково-дослідницька робота «Історія газети "Карпати"». Керівник – Фокшек В.В., вчитель історії Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Вітаємо переможців ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у 2018/2019 навчальному році!

Щиро дякуємо педагогічним працівникам ­– керівникам учнівських науково-дослідницьких робіт, які сприяли розвитку творчих здібностей учнів та формували у них вміння і навички володіння технологіями дослідницької діяльності.

 

Просмотров: 437  | Дата: 21.02.2019 | Комментарии (0)

Вхід на сайт

 Реєстрація
Новини ІППО Буковини (RSS)
Визначні дати
flag-ukrainy-animatsionnaya-kartinka-0019 Календар України
Пошук по сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Письменники
Дихтинець на мапі
Архів записів
Дихтинецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
Copyright Inna Na, Michael © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz