Ви увійшли як Гість | Група "Гості" |  
Меню сайту
Вислови про школу
Точний час
Калькулятор
Відправити СМС
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 151
Відвідування

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 67 68 »

    Україна щороку 9 листопада святкує День української писемності та мови. А ще також у цей день вшановують пам'ять Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія, монаха Києво-Печерського монастиря, якого традиційно вважають одним із авторів "Повісті минулих літ".

   Велике спасибі тим педагогам та учням школи, які зробили цей день святковим для нас, зокрема, класному керівнику Марії Василівні Фреюк та всім учням 7 класу за літературно-мистецьку композицію «Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла». А молодшим школярам та їх класним керівникам вдячні за гарно проведений конкурс читців з нагоди Дня української писемності та мови! Ви всі великі молодці!

 

Просмотров: 334  | Дата: 09.11.2019 | Комментарии (0)

   Під час осінніх канікул була чудова тепла погода. Учні 5 класу зі своїм класним керівником Амаркулес Марією Богданівною ходили у одноденний похід. Там вони грали в різні ігри, проводили змагання, варили чай з лісових дарів, ходили до гірської річки. І за це учні дуже вдячні своєму класному керівнику.

 

Просмотров: 252  | Дата: 06.11.2019 | Комментарии (0)

  30 жовтня 2019 року на базі Путильської гімназії відбулося урочисте відкриття ІІ етапу Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Із заявлених 39 учнів 5-11 класів з’явилося 37. Цей конкурс щорічно проводиться з метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

Учні нашої школи активно включилися в проведення конкурсу та мають гарні здобутки, зокрема:

Гринчук Григорій (І місце) - вчителька Бубряк Людмила Дмитрівна;

Шестобанська Кароліна (ІІ місце) - вчителька Матіос Наталія Олексіївна;

Поляк Інна (ІІ місце) - вчителька Бубряк Людмила Дмитрівна.

Молодці! Вітаємо переможців та вчителів!

 

Просмотров: 223  | Дата: 31.10.2019 | Комментарии (0)

   У п'ятницю, 25 жовтня 2019 року, у Чернівецькому еколого-натуралістичному центрі відбувся обласний збір юних зоологів – тваринників, аграрників, садівників, квітникарів-дизайнерів.     У зборі взяли участь понад 80 учнів, педагогів усіх районів області та м. Чернівців, а також науковці Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Придністровської дослідної станції садівництва, представники Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, Чернівецького краєзнавчого музею.

    Вихованка гуртка "Юні екологи", учениця 10 класу Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Поленчук Марія здобула 2 місце в номінації «Садівництво». Тема роботи: "Алелопатичні властивості горіха грецького (Juglans regia L.) та їх вплив на ріст і розвиток інших садових культур". Керівник роботи – вчителька біології нашої школи Труфин Ярослава Василівна. Вітаємо!

   

 

Просмотров: 255  | Дата: 29.10.2019 | Комментарии (0)

     20 жовтня 2019 року на базі  Путильської гімназії відбувся районний конкурс юних програмістів «Байт». Конкурс проводився з метою виявлення обдарованої молоді та сприяння інтересу дітей до поглибленого вивчення комп’ютерних наук. В конкурсі взяли участь 28 учнів із багатьох навчальних закладів району. Районний конкурс «Байт» проводився у трьох номінаціях: графічний редактор «Paint», навчально-демонстраційні програми, які можна використовувати при вивченні предметів шкільного курсу (Power Point) та програмування в програмі Scrаtch.

  В різних номінаціях учні Лазорко Валерія, Дмитренко Христина, Гринчук Григорій, Танасс Михайло зайняли одне перше, одне друге та два третіх місця. Керівники команди - Грицюк Михайло Григорович та Кречун Микола Терентійович. Вітаємо!!!

 

Просмотров: 260  | Дата: 21.10.2019 | Комментарии (0)

  В cуботу, 19 жовтня, група учнів 7-10 класів Дихтинецької школи разом з  класними керівниками здійснили успішне сходження на найвищу вершину Українських Карпат і всієї України — гору Говерлу!!!! Назва найвищої точки України походить із мадярської й у перекладі означає "сніжна гора". Піднятися на Говерлу вважається досить престижним для учнів нашої школи. До того ж, для такої процедури зовсім не треба бути альпіністом. Підкорення Говерли почалося від спортивної бази “Заросляк”, що знаходиться неподалік Ворохти, в Івано-Франківській області. На вершині Говерли було досить людно. Декілька десятків людей прогулювались по вершині, милувалися навколишніми пейзажами, фотографувалися, встановлювали прапори та співали Гімн України. Щодо прапорів, то тут, крім синьо-жовтого українського, бачили прапори багатьох українських областей та інших європейських держав-сусідів. Організувала сходження вчителька школи Труфин Ярослава Василівна.

 

Просмотров: 261  | Дата: 21.10.2019 | Комментарии (0)

700

    14 жовтня українці відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці – одне з головних церковних свят. Крім того, на цю дату припадає настільки значущі для всього народу свята, як День українського козацтва та День захисника України. Ще в давнину Богородицю вважали покровителькою запорізьких козаків і всіх українських збройних формувань. І в нашій школі з цієї нагоди відбулись «Козацькі забави», участь у яких взяли хлопці 5-11 класів. Для юнаків 5-8 класів було підготовлено близько 8 цікавих конкурсів, у яких вони мали показати свою спритність та відвагу. Кожна команда підготувала речівку та пісню козаків. Всі учасники мали показати як вони знають історію козацтва. На них чекало безліч цікавих завдань. Це і надування кульок на час, перебирання квасолі та ін. Переможцями стали учні 8-Б класу. А старшим учням були запропоновані спортивні змагання.

 

 

   Це: естафета, підтягування, перетягування канату та боротьба. У цих змаганнях перемогу здобули учні 11 класу. З вітальним словом на святі виступив директор школи Черкач П.І. А ведучими були Тонієвич Мар'яна та Лазорко Каріна. Всі бажаючі могли сфотографуватись біля фотозони, яку спеціально зробили до Дня козацтва. Підготувала таке свято вчитель історії Шміляк Алла Дмитрівна. Всім дякуємо за активну участь!

 

Просмотров: 243  | Дата: 14.10.2019 | Комментарии (0)

   11 жовтня у нашій школі відбулося свято осені. Цей захід дуже важливий, адже прищеплює дітям любов і дбайливе ставлення до природи, розкриває ознаки та прикмети осені та дарує гарний настрій і відчуття свята у будній день. Учням потрібно було зробити композиції з овочів, фруктів та осіннього листя. Школярі разом із своїми класними керівниками взяли участь у виставці. Кожен клас підготував неймовірні та вишукані композиції з оригінальними назвами. У молодшій категорії переможцями стали 1-Б кл. – (композиція "Корабель миру"), 2-А ("Впевненими кроками"), 2-Б ("Козаки за мир"). Серед старших учнів перемогу здобули учні 7 класу та їх композиція з листків "Мудрість-скарб усіх віків", яку виготовляли близько 3 днів. Вітаємо переможців та дякуємо всім за участь!

 

Просмотров: 270  | Дата: 11.10.2019 | Комментарии (0)

     Під час урочистостей з нагоди Дня Учителя відзначено найкращих молодих спеціалістів області. Зокрема, Грамотою Департаменту освіти і науки Чернівецької державної адміністрації та одноразовою грошовою винагородою нагороджено ФОКШЕКА Віталія Васильовича, вчителя історії Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Путильського району. А вчителя трудового навчання та інформатики нашої школи КРЕЧУНА Миколу Терентійовича нагороджено районною премією імені Юрія Федьковича.

                                          Вітаємо!

 

Просмотров: 256  | Дата: 08.10.2019 | Комментарии (0)

   1 жовтня цього року у шкільному спортивному залі відбувся турнір з волейболу, який був присвячений Дню Учителя. В турнірі взяли учнівські команди (юнаків та дівчат) та команди вчителів (жіноча та чоловіча). Учнівські команди, і це закономірно, мали шалену підтримку серед вболівальників! Особливо напружена боротьба була між командою юнаків та чоловіків-учителів. У напруженій спортивній боротьбі команда чоловіків-учителів стала переможницею, вигравши у старшокласників і старшокласниць за олімпійською системою.

                           Ура! Слава спорту! Слава переможцям!

 

Просмотров: 262  | Дата: 03.10.2019 | Комментарии (0)

Вхід на сайт

 Реєстрація
Новини ІППО Буковини (RSS)
Визначні дати
flag-ukrainy-animatsionnaya-kartinka-0019 Календар України
Пошук по сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Письменники
Дихтинець на мапі
Архів записів
Дихтинецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
Copyright Inna Na, Michael © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz