Ви увійшли як Гість | Група "Гості" |  
Меню сайту
Вислови про школу
Точний час
Калькулятор
Відправити СМС
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 151
Відвідування

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 67 68 »

Сьогодні, 21 вересня, за рішенням ООН, відзначається Міжнародний день миру. Він був заснований у 1981 році, а вперше був проведений у вересні 1982 року. Починаючи з 2002 року, Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня.

Цього дня ООН пропонує всім країнам і народам припинити воєнні дії, або ж відзначати цей День проведенням освітніх і громадських суспільних інформаційних акцій з проблем миру. Тема Дня 2019 року: «Боротьба зі зміною клімату заради миру», підкреслює важливість боротьби зі зміною клімату як способу збереження і підтримання миру на всій планеті. Як зазначають в ООН, зміна клімату являє очевидну загрозу для миру і безпеки на землі. В результаті стихійних лих відбувається переміщення втричі більшої кількості людей, ніж через конфлікти: мільйони людей змушені залишати свої будинки в пошуках безпечного місця для проживання.

У нашій школі цей день відзначили цікавим флешмобом та лінійкою, присвяченою Міжнародному дню миру.

 

Просмотров: 284  | Дата: 23.09.2019 | Комментарии (0)

 

  Осінь бадьоро крокує Карпатами. В осінньому лісі дерева надягають своє святкове вбрання, і здається, що вони так проводжають літо. Яскраво-жовті, лимонні, багряні, вишневі — яких тільки кольорів немає в цьому багатому вбранні лісу. У деяких місцях ще надовго залишаються дерева й кущі зеленими, напевно, щоб ще хоч трішки затримати відхід літа. 
   В неділю, 15 вересня, учні 5 класу зі своїм класним керівником Амаркулес Марією Богданівною провели час на природі. Пікнік серед мальовничих карпатських гір, чудова погода та гарний настрій дітей зробили цей день веселим та неповторним. Родзинкою відпочинку стало приготування чаю з високогірних трав за давніми рецептами. Учні 5 класу грали в різні забавні ігри, слухали улюблену музику... Діти були надзвичайно вдячні класному керівнику за гарно проведений день. 
  Час у лісі сплив дуже непомітно. І ось вже день добігає кінця... Прощавай, осінній ліс! Ми обов’язково до тебе  скоро повернемося!

 

Просмотров: 307  | Дата: 16.09.2019 | Комментарии (0)

Всі підручники для школи тут!

Усі підручники з усіх дисциплін можна скачати тут!

 

Просмотров: 282  | Дата: 09.09.2019 | Комментарии (0)

   День знань — символ чистоти, доброти. Це початок навчального року! Це чудовий привід зібратися з думками і зануритися в бездонний океан науки. Нехай новий навчальний рік пройде щасливо і результативно як для учнів, так і для педагогів.

  В усі часи освічена людина користувалася повагою. Навчання – це прихований скарб, це світ знань про людей та їх оточення. Треба навчатися, щоб знати, діяти, жити. Упевнені, що зерна науки зростуть у ваших юних душах урожаєм мудрості та натхнення. Нехай світлим, радісним і плідним буде кожен ваш день, кожен крок. Ростіть здоровими, досягайте високих результатів у навчанні, будьте активними у громадському житті. Загальновідомо, що знання - це сила. Сила творіння, добра, суспільної злагоди та поступу. Вони, мов чисте повітря і життєдайна енергія сонця, необхідні нам для будівництва держави.
Кожен з нас, перегортаючи сторінки свого життя, зупиниться на тій, що має назву «школа». І полинуть тоді думки приємні, життєрадісні, і защемить серце, бо згадуєш своє дитинство, юність, своїх кращих друзів, своїх порадників і наставників – учителів. 

Нових відкриттів і вражень вам у новому навчальному році!

 

 

 

Просмотров: 292  | Дата: 05.09.2019 | Комментарии (0)

 

Просмотров: 308  | Дата: 28.08.2019 | Комментарии (0)

      Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складено та опубліковано рейтинг загальноосвітніх шкіл Чернівецької області, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками ЗНО 2019 року. У якості вихідних даних для укладання рейтингу загальноосвітніх навчальних закладів були використані результати зовнішнього незалежного оцінювання, отримані випускниками шкіл у 2019 році. Школи у таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО, та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи. Наша школа посідає 11 місце у рейтингу серед усіх 216 закладів області (включаючи гімназії та ліцеї), а в розрізі лише сільських шкіл, то ПЕРШЕ!!! Не вірите, - погляньте тут! Ура!

 

Просмотров: 725  | Дата: 20.08.2019 | Комментарии (0)

22 ЧЕРВНЯ 2019 РОКУ! ТАКЕ СВЯТО МОЖЕ БУТИ ЛИШЕ У НАС!!!

     22 червня 0 17 годині на нашому шкільному подвір'ї, не дивлячись на дрібненький дощик, розпочалося грандіозне Свято - свято вручення свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти випускниками школи 2019 року. Шкільну лаву покинуло 23 одинадцятикласники, серед яких три золотих медалісти. Всього ж учнями було здобуто 18 високих результатів на ЗНО, що є показником високої наполегливості та старанності наших учнів. Серед них - чотири дванадцятки, п'ять одинадцяток та дев'ять десяток! Це неабиякий успіх!!! Свідками події вручення та її учасниками було близько півтисячі односельців та інших жителів району і області.

  Церемонія включала в себе демонстрацію шкільної моди-2019, виступи випускників, батьків, вчителів, жарти, смішинки, цікаві випадки з шкільного життя випускників. Учні залюбки виходили на килимок щастя та ділилися своїми враженнями від навчання в цій школі, висловлювали слова вдячності учителям, друзям, класному керівнику Амаркулес Марії Богданівні, дирекції школи. Свято вдало поєднувало серйозну атмосферу і вітальну програму, що була сповнена улюбленими піснями, віршами любові і вдячності, постановками та інсценуванням – справжнє театралізоване видовище! Школа повністю виконала своє завдання – розкрила багатогранні таланти улюблених випускників, неординарних, але по-своєму неповторних і незабутніх. Завершилося ж свято  випускним балом. Навіть погода посприяла всім нам у цей вечір! Нехай Вам щастить у всьому, дорогі випускники!!! 

 

Просмотров: 391  | Дата: 30.06.2019 | Комментарии (1)

   Вперше свято дітей в Україні почали відзначати в 1950 році. А засноване воно було в листопаді 1949 року в Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок. Заходи цього дня покликані звернути увагу громадськості на соціальний захист прав дитини в області виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від національності, суспільного походження, майнового стану та інших факторів. Суспільство, уряд країн, батьки та громадські організації повинні сприяти визнанню та здійсненню прав дітей. Україна 1 червня відзначає відразу два офіційних дитячих свята – на державному та міжнародному рівні. День захисту дітей в Україні – це загальнонаціональне свято, яке також покликане привернути увагу людей до проблем дітей. 
 

 

Просмотров: 259  | Дата: 01.06.2019 | Комментарии (0)

   24 травня в нашій школі продзвенів останній дзвінок для одинадцятикласників. 23 випускники покидають шкільну лаву. На урочистій лінійці випускників привітали директор школи Черкач П.І., заступники директора Савчук М.М., Грицюк Н.П., класний керівник Амаркулес М.Б., голова батьківського комітету школи, сільський голова Труфен М.В. Понад 150 всякого роду дипломів, грамот переможців олімпіад, конкурсів було вручено нашим школярам як підсумок роботи школи в цьому навчальному році. Сім призерів на обласній олімпіаді з навчальних дисциплін, два переможці на ІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт БМАНУМ. А які гарні грошові премії отримали ті, хто здобув перемоги на обласному і Всеукраїнському рівнях! Всі, хто виступав, тепло, по-батьківськи побажали випускникам щасливої дороги в самостійне життя, здійснення усіх найсміливіших мрій та задумів. І ось, нарешті, дзвінкоголосо прозвучав останній дзвоник, сповістивши про закінчення ще одного навчального року та початок довгоочікуваних літніх канікул.

                                                        Нехай Вам щастить, дорогі випускники!!! Успішної Вам здачі ЗНО!

 

                                                                               Сьогодні Ви зі світлою печаллю

                                                                               Ступили всі через шкільний поріг...

                                                                               Хай буде Вам безмежний вальс прощальний

                                                                               Провісником незвіданих доріг...

 

 

Просмотров: 463  | Дата: 27.05.2019 | Комментарии (0)

   За традицією День Вишиванки святкується в третій четвер місяця травня. Святу вже 13 років. Ініціативу проявила студентка Чернівецького університету Леся Воронюк, одногрупник якої постійно ходив на пари у вишиванці. Тоді дівчина запропонувала, щоб її група та інші студенти в один день одяглася у вишиванки. З такого своєрідного флешмобу, до якого приєдналися і викладачі факультету, одягнувши вишиванки, і почалося свято. Кількома роками пізніше, акція набула всеукраїнського рівня, розповсюджуючись по інших містах України, а також за кордоном, де українська діаспора радісно підтримала цю традицію.

Зараз День вишиванки святкують в 9-ти країнах. У третій четвер травня щорічно люди одягають барвисті вишиванки, різноманітність яких по-справжньому вражає. Зберігаючи традиційні народні мотиви, сучасні вишиванки виглядають стильно та актуально. Люди у вишиванках влаштовують паради, марші, а також проводяться різні масштабні конкурси, такі як «Краще фото». Уже багато століть вишивка має особливе значення, адже вишиванки були приданим дівчини, одягом для немовляти і оберегом для кожної людини. Раніше вишиванки пряли з льону і конопель для молодих дівчат, які незабаром повинні були стати матерями. Українська вишивка зберігає в собі і історію, і символічне значення. Кожен регіон України відрізняється своїми кольорами й типом вишивки. Наприклад, в Тернопільській області в пріоритеті чорний колір вишивки, в Полтавській біла вишивка на білій сорочці, а на Буковині переважають яскраві кольори.

 

Просмотров: 255  | Дата: 23.05.2019 | Комментарии (0)

Вхід на сайт

 Реєстрація
Новини ІППО Буковини (RSS)
Визначні дати
flag-ukrainy-animatsionnaya-kartinka-0019 Календар України
Пошук по сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Письменники
Дихтинець на мапі
Архів записів
Дихтинецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
Copyright Inna Na, Michael © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz