Ви увійшли як Гість | Група "Гості" |  
Меню сайту
Вислови про школу
Точний час
Калькулятор
Відправити СМС
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 151
Відвідування

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 30 31 32 33 34 ... 67 68 »
 

Юні таланти з 2-Б класу! Вітаємо! Дякуємо Оксані Іванівні та учням-акторам! Дякуємо батькам цих талановитих дітей!

 

 

 

    5 грудня учні 2-Б класу (школа НУШ) дуже гарно зіграли ролі у виставі "Язиката Хвеська". Хочемо всі висловити Вам, маленькі школярики, велику подяку за гарний настрій, щирі посмішки і приємні спогади, які ми всі отримали після відвідування цієї вистави. Хочеться побажати творчої наснаги, процвітання, нових звершень і відкритих, щирих дитячих сердець.
Керівник драматичного колективу - класний керівник 2-Б класу Оксана Іванівна Литовченко!!!
Незабутні враження!
Дякуємо Оксані Іванівні та учням-акторам! Дякуємо батькам цих талановитих дітей!

 

Просмотров: 325  | Дата: 10.12.2019 | Комментарии (0)

    06.12.2019 року з учнями 11 класу проведена зустріч з провідним інспектором Путильського РСІДСНС старшим лейтенантом Назаром  Ялов'яком та з головним інспектором Путильського РСІДСНС підполковником Віталієм Михайлюком, які ознайомили з інформацією, щодо умов вступу до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності за державним замовленням.

   

 

Просмотров: 230  | Дата: 09.12.2019 | Комментарии (0)

    Комунальний заклад «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», з метою активізації учнівської практичної природоохоронної діяльності, спрямованої на охорону і поліпшення стану навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів краю, провів організаційно-методичну роботу серед педагогічних колективів навчальних закладів області, щодо залучення учнівської молоді до участі у всеукраїнському конкурсі з озеленення навчальних закладів «Галерея кімнатних рослин».

 За результатами проведення обласного етапу вищезазначе-ного конкурсу, на підставі рішення журі нагороджений дипломом за І місце Труфин Владислав, вихованець гуртка «Юні екологи» Путильського РЦДЮТ (керівник – Труфин Я.В, вчитель біології) за проведену змістовну практичну і теоретичну роботу в рамках Всеукраїнського заочного конкурсу-огляду внутрішнього та зовнішнього озеленення навчальних закладів «Галерея кімнатних рослин».

     А також цей хлопчик нагороджений дипломом за творчий підхід і високий рівень виконання практичної та дослідницької роботи в рамках Всеукраїнської трудової акції «Плекаємо сад» та зайняте в обласному етапі ІІ місце: - вихованців гуртка «Юні екологи» Путильського районного центру дитячої та юнацької творчості на базі Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. (Керівник – Труфин Я.В.); Молодець!

 

Просмотров: 239  | Дата: 05.12.2019 | Комментарии (0)

   14 листопада 2019 року в Чернівецькому обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбувся обласний учнівський екологічний конгрес "Живи, Земле". Його мета - активізація екологічного руху на Буковині, вивчення стану навколишнього природного середовища і пошук шляхів його поліпшення, а також привернення уваги місцевої влади, державних та громадських організацій до локальних екологічних проблем.

    У нашій школі також часто проводяться заходи, які сприяють розширенню природоохоронної просвітницької діяльності, спрямованої на поліпшення стану навколишнього природного середовища Буковини, виховання дбайливого ставлення до природи рідного краю, формування природоохоронного мислення, підвищення екологічної обізнаності підростаючого покоління. Цим займаються учителі біології і екології Савчук Марія Миколаївна та Труфин Ярослава Василівна.

   Учасниками Конгресу стали учні загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, члени шкільних лісництв, гуртків юних екологів, юних друзів природи та інших учнівських об'єднань закладів освіти області, які займаються питаннями вивчення стану навколишнього природного середовища та пошуками шляхів його поліпшення.

Роботу учасників Конгресу оцінювало компетентне журі.

Підвівши підсумки, журі визначило переможців

ПЕРШЕ МІСЦЕ у номінації «Охорона рослинного світу»:

Скрипчук Яна, учениця 8 класу Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Путильського району (керівник - Савчук М.М., консультанти: Гребенщиков В.О., Гелюта В.)

 

Просмотров: 248  | Дата: 05.12.2019 | Комментарии (0)

   Могутнім і невичерпним джерелом духовності, моральності і культури суспільства є любов до рідного краю, його безцінних багатств, глибока пошана до віковічних традицій свого народу. Але мало любити свій край – його ще треба знати. Тому вивчення історії, географії, культури України є запорукою становлення високоосвіченого суспільства і, в свою чергу, розвинутої держави. 30 листопада 2019 року "Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей" міста Чернівці приймав учасників обласної конференції Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна». Експедиція проводилась з метою вдосконалення змісту, форм та засобів виховної роботи на кращих традиціях свого народу, залучення дітей та молоді до активної пошукової діяльності з вивчення історичної та культурної спадщини, природного різноманіття рідного краю.

   Від Путильського району взяв участь переможець районного етапу обласної конференції Всеукраїнської експедиції «Моя Батьківщина – Україна» в напрямку «З попелу забуття» з роботою «Історія карпатського Паміру» учень Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Бідоча Павло (керівник роботи Фокшек Віталій Васильович). де зайняв ІІІ місце.

Ми вітаємо переможця та керівника за плідну працю. Бажаємо їм і надалі бути патріотами свого краю, вивчати народні звичаї, традиції, духовні і культурні цінності українського народу, допомагати вивчати та зберігати об’єкти матеріальної культури та природи, вивчати історію рідного краю та природне довкілля, географічні, етнографічні, історичні об’єкти.

 

Просмотров: 202  | Дата: 04.12.2019 | Комментарии (0)

   Сьогодні, 2 грудня, у всьому світі відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. У цей день в 1949 році Генеральна асамблея Організації об’єднаних націй прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією людей третіми особами. 
   Як відомо, рабство було широко поширене до кінця XIX століття. У США рабство скасували в 1865 році після громадянської війни. У Бразилії остаточне звільнення всіх рабів відбулося в 1888-му. 
  Зараз рабовласництво офіційно заборонено в усіх державах світу. Остання за часом заборона на володіння рабами і використання рабської праці була запроваджена в Мавританії.
Однак у формах, типових для класичного рабовласницького суспільства, рабство продовжує існувати в державах Африки та Азії, де формальна його заборона сталася відносно недавно.

    У таких державах раби займаються, як і багато століть назад, сільськогосподарськими роботами, будівництвом, видобутком корисних копалин, ремеслами.  За даними ООН і правозахисних організацій, найбільш важке положення зберігається в таких країнах як Судан, Мавританія, Сомалі, Пакистан, Індія, Непал, М’янма, Ангола. Офіційна заборона на рабовласництво в цих державах або взагалі існує тільки на папері, або не підкріплюється скільки-небудь серйозними каральними заходами щодо рабовласників.

 

 

 

Просмотров: 241  | Дата: 03.12.2019 | Комментарии (0)

    В Україні створили онлайн-бібліотеку аудіокниг українською мовою «Слухай». До бібліотеки увійшло 100 аудіокниг класичної української прози та поезії зі шкільної програми і твори сучасних письменників з авторським начитуванням.

   У бібліотеці аудіокниги Ольги Кобилянської, Квітки-Основ’яненка, Івана Франка, Панаса Мирного, Валер’яна Підмогильного, Максима Рильського, Олени Теліги, Дмитра Павличка, Лесі Українки, Миколи Хвильового та сучасна література Ольги Деркачової, Євгена Ліра, Наталії Сняданко, Христини Козловської, Марка Лівіна та Катерини Бабкіної.

     Твори начитали ведучі, актори та музиканти, серед яких Валерій Харчишин, Даша Астаф’єва, Богдан Бенюк, Даша Коломієць, Олександр Ярмак, Євген Галич. Слухати аудіокниги з бібліотеки можна буде з 20 грудня після офіційної презентації проекту. Увійти

 

Просмотров: 262  | Дата: 02.12.2019 | Комментарии (0)

     27 жовтня цього року учні 8-А і 8-Б класів разом зі своїми класними керівниками Шміляк Аллою Дмитрівною та Казмірук Світланою Сергіївною здійснили сходження на вершину українських Карпат - Говерлу. 

   Щороку тисячі туристів теж здійснюють сходження на Говерлу щоб стати підкорювачами найвищої вершини українських Карпат (2061 м). Говерла відкрила нам панораму гірських хребтів - Чорногірського і Горганського масивів, вершин - Петрос, Хом'як, Туркул, Піп Іван і багато інших. Говерла - це дивовижне поєднання зелених і синіх відтінків Карпатських гір, маса незабутніх пригод і гарний настрій! Цікаво було спостерігати польоти легкомоторного літака та парапланів, які кружляли над Говерлою та літали у хмарках нижче нас.

  Апофеозом сходження було виконання на самій вершині Гімну України. Вітер нам підспівував!

  Дякуємо вчителям, які організували для нас цю поїздку!

 

Просмотров: 261  | Дата: 28.11.2019 | Комментарии (0)

     За підтримки Міністерства культури України та національної хореографічної спілки України 23-24 листопада у Києві відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «ДЖЕРЕЛО НАДІЙ». Основні завдання фестивалю - взаємозбагачення культурних традицій, обмін досвідом творчої діяльності. дати можливість обдарованим дітям, молоді, розкрити свої здібності і таланти. Пройшла конкурсна програма, в якій брали участь солісти-вокалісти, солісти-інструменталісти, хореографічні ансамблі, виконавці розмовного жанру, вокальні, музичні, фольклорні та театральні колективи, оркестри народних інструментів, вокальні та інструментальні ансамблі.

   Наша учениця Євенчук Лілія успішно виступила на конкурсі, де членами журі було відзначено її творчий підхід та індивідуальність при виконанні пісень; високий рівень виконавської майстерності; артистизм і сценічна культура. Вона була нагороджена дипломом ІІ ступеня. Молодець! Вітаємо!

 

Просмотров: 277  | Дата: 25.11.2019 | Комментарии (1)

  (Ця стаття написана на основі посту із сторінки волонтерки Марти Левченко 

у Facebook від 16.11.2019 року)

   SOS!!!! Нашим братам-Синичкам знову потрібні життєво-важливі ліки Cystagon 150 ml, таблетки! Хто може допомогти придбати в Європі, передайте їх мамі Анжелі!
   Добрих новин нема. Нагадаю діти мають дуже рідкісну хворобу Цистиноз. Таких дітей четверо на всю Україну! У всьому світі дітей з таким діагнозом лікують коштом держави і забезпечують ліки! А в Україні, бідолашна мама чотири роки вимолює в МОЗ, хоча б запатентувати життєво важливі ліки для її синів!
  В день діти приймають понад 30 найменувань ліків, кожні 30 хв! Юрчик вже понад півтори року чекає на донорську нирку з Білорусі, яку вже оплатили, тим часом нирки Юрчика відмовили і він з мамою півтори року на діалізі в Києві. А молодший Сашко з татом в селі! Сім‘я не бачиться практично...
  В старшого Юрчика через діаліз посадилось сердечко... хоча він тримається молодцем і навіть став відмінником у школі супер героїв при Охматдиті...
Дуже потрібна допомога - знайти ліки, зібрати кошти на них (одна упаковка коштує понад 300 євро) і принести предмети гігієни, продукти, теплі речі Юрчику і мамі в Київ!!! Хто може відвідати?
Адреса:
м. Київ, вул. В'ячеслава Чорновола, 28, Охматдит. Відділення токсикології, 3 поверх.

Мобільний телефон мами Анжели: ‭+380 (98) 953 72 78‬ 

Потрібні речі для Юрчика:
Тепла ковдра, гігієнічні речі, салфетки вологі, чай або кава;

З одягу: спортивні штани для Юрчика, розмір (зріст) 125-130 см, спортивні тепленькі светрики;
І якщо можна, то Юрчик дуже просить навушники безпровідні, такі, що на голову і вушка одягалися.

Дуже прошу підтримати маму Анжелу в Києві, хто має час, бо просто не уявляю, що відбувається в її серці...

Номер картки: Синиця Анжела Володимирівна —  (Privatbank) 

Найближче відділення "Нової пошти" в м. Києві - №70

Дуже дякуємо Вам.

(Ця стаття взята із сторінки волонтерки Марти Левченко у Facebook від 16.11.2019 року) 

Історія Юрчика 2017 року 

Історія Юрчика 2018 року 

Історія Юрчика 2019 року

 

 

Просмотров: 983  | Дата: 20.11.2019 | Комментарии (0)

Вхід на сайт

 Реєстрація
Новини ІППО Буковини (RSS)
Визначні дати
flag-ukrainy-animatsionnaya-kartinka-0019 Календар України
Пошук по сайту
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Письменники
Дихтинець на мапі
Архів записів
Дихтинецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
Copyright Inna Na, Michael © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz